محمدرضا معدنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: متاسفانه افرادی كه باید در اجرای این قانون وارد عمل شوند، پای كار نمی آیند و وزارت بهداشت برای اجرایی كردن این قانون به تنهایی وارد عمل شده است.
وی اضافه كرد: لازمه اجرای قانون عدم استعمال دخانیات این است كه وزارت بهداشت تعاملاتی با سایر دستگاه ها داشته باشد و از سوی دیگر دستگاه ها نیز در این زمینه كوتاهی نكنند.
رئیس انجمن مبارزه با استعمال دخانیات گفت: باید فروش و عرضه سیگار در دكه ها و خواربارفروشی ها سازماندهی شود و این نیازمند همكاری های بین بخشی است.
معدنی اضافه كرد: در ایران، هر دو و نیم دقیقه، یك نفر به دلیل استعمال سیگار فوت می كنند.
معدنی اضافه كرد: سالانه چهار میلیون و 500 نفر در جهان نیز به دلیل مصرف سیگار جان خود را از دست می دهند كه سازمان جهانی بهداشت برآورد كرد تا سال 2030 میلادی این رقم به 20 میلیون نفر خواهد رسید.
به گفته این عضو كمیته كشوری هم پیمانی مبارزه با بیماری های تنفسی، سالانه 54 میلیارد نخ سیگار در ایران مصرف می شود كه از این میزان، 43 درصد سیگارها قاچاق و بقیه تولید داخلی است.
وی در ادامه گفت: از 15 درصد جمعیت سیگاری كشور(حدود 10 میلیون نفر) 4/3 درصد آنان را زنان تشكیل می دهند.
معدنی با اشاره به افزایش جمعیت زنان سیگاری در كشور، افزود: كمتر از یك سوم جمعیت سیگاری كشور را زنان و دختران كه مادران آینده هستند، تشكیل می دهند.
اجتمام**9105**1569